Meer dan 25 jaar ervaring

Uw expert voor comfortabel en passende contactlenzen

Bij Matthijs Bunt Optiek bieden we een uitgebreide selectie contactlenzen die passen bij uw unieke behoeften en levensstijl. Ik help u bij het kiezen van de juiste lenzen. Of u nu zachte lenzen, harde lenzen of multifocale lenzen nodig heeft, ik garandeer u dat wij samen de beste oplossing vinden. Bezoek ons in de winkel voor persoonlijk advies en professionele service.

Wat is een contactlens?

Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd, meestal om het zicht te corrigeren. Ze kunnen ook om therapeutische of cosmetische redenen gedragen worden.

Er zijn twee soorten contactlenzen: zacht en hard. Bij beide soorten kan zuurstof door de lens heen om de gezondheid van het hoornvlies te behouden. Zonder voldoende zuurstof kan het hoornvlies opzwellen, wat tot zichtproblemen leidt.

Harde of vormstabiele lenzen zijn zeer geschikt bij afwijkende oogvormen en sterkten. De lenzen hebben een langere gewenningstijd, wat ze minder populair maakt. Echter, als de lens eenmaal comfortabel voelt gaat deze lange tijd mee. Harde lenzen zijn om die reden voordeliger dan zachte lenzen.

Zachte contactlenzen zijn flexibele lenzen die uit verschillende verhouding van water bestaan. Ze zijn meestal gemaakt van hydrogel, siliconen hydrogel of polymacon. Deze lenzen worden het meest gekozen omdat ze makkelijk te dragen zijn en makkelijk te onderhouden. Ook voor jonge kinderen is dit een geschikte lens.

Er zijn verschillende soorten zachte lenzen:
Dagelijkse wegwerplenzen worden, zoals de naam al aangeeft, dagelijks vervangen. Dit betekent minder onderhoud en minder kans op ontstekingen zoals conjunctivitis. Andere lenzen worden elke twee weken, maand of drie maanden vervangen. Deze worden dagelijks gedragen en na iedere keer schoongemaakt om ontstekingen te voorkomen.

Zachte multifocale lenzen zijn ontworpen om presbyopie te corrigeren, een leeftijdsgebonden aandoening die leidt tot wazig zicht wanneer objecten van dichtbij waargenomen worden. Zij maken een leesbril overbodig.

Excellentie staat bij mij vooraan!

Service

Gratis oogmeting

Het opmeten van ogen is een belangrijk proces voor het bepalen van de juiste bril- of contactlenssterkte. Kom snel voorbij voor een gratis oogmeting.

Gratis contactlenzencontrole

Een contactlenscontrole is essentieel voor het behoud van gezonde ogen en optimaal draagcomfort.

Gratis service

Bij aankoop van een bril is reparatie en onderhoud, zoals het reinigen van de glazen en het bijstellen van de pootjes gratis.