Omdat een mondkapje de ruimte tussen uw mond en neus afsluit, gaat de adem naar boven richting de brillenglazen. De open ruimte tussen de brillenglazen en het mondkapje is verdwenen, hierdoor kan de lucht niet vóór uw brillenglazen circuleren. De ruimte achter uw brillenglazen wordt dan gevuld met de warme uitgeademde lucht. Het gevolg is dan automatisch brillenglazen die beslaan.

Ook op het internet lees je veel berichten over de beslagen brillenglazen. Zo zag ik op Facebook een post van cabaretier Jochem Myjer. Hij stelde hier de vraag ‘Iemand al een oplossing voor de beslagen bril tijdens het dragen van een mondkapje?’. Tot mijn verbazing kwamen er tips van volgers binnen zoals glazen insmeren met speeksel, scheerschuim, geconcentreerde zeep en zelfs motorolie.

Na de hilarische maar ook serieus zorgwekkende reacties gelezen te hebben wil ik u graag beter informeren. Het brillenglas bevat vaak een flinterdunne coating zoals een anti reflexlaag of in de volksmond genaamd de ontspiegeling. Hierdoor zijn de glazen gevoelig voor huis-tuin-en-keuken middeltjes.

Gelukkig zijn er genoeg ‘brillenglas vriendelijke en veilige’ oplossingen. U kunt proberen om uw bril wat lager op uw neus te zetten en het mondkapje wat hoger, zo rust uw bril op het masker. Nadeel is vaak dat u niet meer lekker door uw bril kunt kijken. Ook kunt u proberen om de touwtjes van het mondkapje wat strakker aan te trekken, zo sluit het masker beter aan uw gezicht. Nog beter is het om bij uw kwaliteitsopticien een anti-condens spray aan te schaffen. Dan bent u zeker van een glasheldere oplossing.

Wilt u graag meer informatie? Neem even contact met ons op, dan maken wij graag een afspraak met u. In verband met de Corona maatregelen kunnen wij, voor uw en onze veiligheid, namelijk een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toelaten.

verder lezen

Bekijk ook

  • De kinderen gaan weer terug naar school. Waar vroeger alles op een krijtbord werd genoteerd, kijken kinderen nu veelal tijdens elke les naar een scherm. Ook na schooltijd kijken kinderogen veelal naar schermpjes van telefoons en iPads. Hoe komt u ...

  • Klachten zoals vermoeide, droge en/of rode ogen komen helaas maar al te vaak voor. Daarom is het belangrijk om uw ogen eens in de zoveel tijd bij uw oogzorg professional te laten controleren. Zo voorkomt u in een vroeg stadium ...

  • De zomer staat voor de deur! Als de zon hevig schijnt, smeren we onze huid vanzelfsprekend in met zonnebrandcrème. Maar wist u dat uw ogen ook bescherming nodig hebben? Uit studies is gebleken dat UV-straling (ultraviolet straling) één van de ...