Veel mensen denken dat een zelfstandige opticien duur is; een verkeerde veronderstelling. In veel situaties is het bezoeken van een gediplomeerde, zelfstandige opticien een slimme keuze.

Een tijdje geleden kwam er een man bij mij in de winkel. Nadat ik vroeg hem of ik hem kon helpen zei hij: ‘Die brillen hier zijn zeker wel prijzig.’ Ik vond het lovenswaardig dat hij dit eerlijk aan mij vroeg. Vaak hebben mensen deze aanname, maar spreken die niet uit in mijn bijzijn. ‘Het ligt eraan hoe u dat bekijkt’, antwoordde ik hem naar waarheid. ‘Ik heb in mijn winkel monturen in verschillende prijsklassen, ook de kostbare exemplaren. Maar u koopt bij mij ook een montuur tegen een klein prijsje. En dan wel met een goede kwaliteit’, voegde ik er met nadruk aan toe. ‘Zit daar dan veel verschil in?’ vroeg hij. ‘Absoluut’, zei ik.

‘Als u bij mij een bril koopt, dan garandeer ik een goede kwaliteit, zowel qua montuur als de glazen. En dat verschil merkt u. Een bril van goede kwaliteit gaat langer mee en blijkt uiteindelijk vaak een voordeligere keuze te zijn. Het montuur voelt altijd comfortabel aan en moet perfect aansluiten. Als deskundige let ik hier speciaal op. Een oogmeting door een gediplomeerde opticien wordt zeer nauwkeurig uitgevoerd. U kunt ervan op aan dat de juiste sterkte in uw brillenglazen wordt geslepen.’

De man is inmiddels een vaste klant van me en nog altijd zeer tevreden met zijn bril. Ook heeft hij een goede zonnebril aangeschaft. Deze moet eveneens mooi aansluiten en voorzien zijn van de juiste glazen, zodat de bril optimale UV-bescherming biedt.

Een goed aansluitende zonnebril kan ook helpen bij hooikoortsklachten en geeft stuifmeel geen kans om bij uw ogen te komen. Daarnaast kunt u bij de apotheek oogdruppels vinden die uw ogen extra beschermen. Wrijf zo weinig mogelijk in uw ogen, leg bij klachten ook eens een koud washandje op uw ogen en houd de pollenradar in de gaten. Zo bent u altijd voorbereid. Deze tips van uw opticien kosten u overigens niets.

verder lezen

Bekijk ook

  • Vaak krijg ik de vraag waarom een regelmatig bezoek aan de opticien belangrijk is. Nou, het is algemeen bekend dat de opticien de scherpte van uw ogen bekijkt en indien nodig een passende bril of contactlenzen aanraadt. Maar wist u ...

  • Wat vliegt de tijd, deze maand vier ik mijn 25-jarig jubileum! Ondanks mijn ruime ervaring blijf ik mezelf altijd vernieuwen. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld mijn winkelpand een volledige metamorfose gegeven. Dankzij mijn ambacht en ervaring weet ik precies mijn ...

  • De laatste jaren is het gebruik van de digitale apparaten niet weg te denken. Vroeger waren de kinderen buiten te vinden, tegenwoordig zitten ze achter een tv, tablet, smartphone of krijgen de hele dag thuis online les. Dit langdurige digitale ...