Welk glas wilt u?

Bij het uitzoeken van een nieuwe bril kan het juiste glas veel verschil maken. Ik zet de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Als u een nieuwe bril nodig heeft, kijkt u uiteraard naar het montuur. Dit moet bij u passen, zodat u zich ermee op uw gemak voelt. Maar zeker zo belangrijk is welk type glas u uitkiest. Want naast de sterkte die u nodig heeft, zijn er diverse mogelijkheden om zo prettig mogelijk te kunnen zien. Uiteraard kan ik u daarbij adviseren.

Ten eerste bekijken we of u baat heeft bij een multifocaal glas. Wanneer lezen steeds meer inspanning vergt, is een multifocaal glas ideaal. U kunt zowel veraf als dichtbij alles weer scherp in beeld hebben, met soepele overgangen. Ook als u een aparte leesbril heeft, kunt u overstappen op multifocaal. U hoeft dan niet meer te wisselen van bril als u bijvoorbeeld een menukaart wilt bekijken of iets wilt opzoeken op uw telefoon.

Brengt u veel tijd door achter een beeldscherm, dan is een computerglas misschien iets voor u. Dit glas geeft een ruimer zicht op korte afstand, zodat u minder met uw hoofd beweegt om alles scherp te zien. Een speciaal blauwlichtfilter geeft uw ogen meer rust. Het resultaat is dat u de dag ontspannen doorkomt en minder snel last krijgt van pijnlijke ogen, nekklachten of hoofdpijn. Uw brillenglazen kunnen daarnaast worden voorzien van een speciale coating. Kies bijvoorbeeld voor een krasbestendige, vuilafstotende, of ontspiegelde laag. Polariserend glas voorkomt hinderlijke schitteringen zoals op het water of op de weg, en een ingebouwd UV-filter beschermt uw ogen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Ook kunt u een bril met meekleurende glazen overwegen.

Door rekening te houden met uw persoonlijke omstandigheden, werk en leefstijl, creëer ik een brillenglas dat helemaal op u is afgestemd. Hiermee zult u nóg meer plezier hebben van uw bril. Toe aan verbetering? Kom eens langs voor advies of een oogmeting op maat.

De perfecte bril

Het uitzoeken van een nieuwe bril is niet altijd even gemakkelijk. Ik help u graag op weg om de …

Lees meer

Wees lief voor uw bril

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw bril, onderhoudt u deze op de juiste manier. Ik geef …

Lees meer

Bescherm ook uw ogen

Een flesje zonnebrandmiddel gaat in de zomermaanden vaak mee op pad. Bescherm ook uw ogen tegen de zon met een …

Lees meer