Wees lief voor uw bril

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw bril, onderhoudt u deze op de juiste manier. Ik geef u wat tips!

In de meeste gevallen draagt u uw bril dagelijks, en dat betekent dat deze heel wat meemaakt! Maak er een gewoonte van om uw bril iedere dag schoon te maken. Dat doet u het beste met een speciaal brillendoekje of microvezeldoekje. Door uw bril eerst af te spoelen met lauwwarm water, verwijdert u het losse vuil en kunt u geen krassen maken bij het poetsen. Een speciale brillenspray is ook heel geschikt. Gebruik vooral geen papieren zakdoekje, keukenpapier of kledingstuk om uw bril mee schoon te maken. Hierin kunnen vezels zitten die het glas van uw bril beschadigen of ze laten vezels achter waardoor uw bril nog steeds niet schoon is.

Ook de manier waarop u uw bril gebruikt, kan bijdragen aan een langere levensduur. Zet uw bril altijd op en af met beide handen. Zo voorkomt u dat het montuur uit vorm raakt of dat de scharnieren beschadigd raken. Ik begrijp dat het soms handig is een bril op uw hoofd te zetten, maar voor de pasvorm is het beter om bijvoorbeeld een brillenkoord te gebruiken. Is uw montuur toch wat uit vorm, kom dan even langs in de winkel. Ik heb het juiste gereedschap om uw bril opnieuw goed af te stellen zodat deze weer comfortabel aanvoelt. Ook kunt u bij mij terecht om uw glazen af en toe extra goed te laten reinigen.

Wanneer u de bril niet draagt, berg deze dan op in een brillenkoker, zodat er niets mee kan gebeuren. Zet u de bril tussendoor af, leg deze dan altijd op de pootjes neer. Een bril die op een zomerse dag in uw auto blijft liggen, is geen goed idee. Extreme warmte kan namelijk de coating van uw glazen en het montuur aantasten.

Door bovenstaande tips te volgen, houden we uw bril in topconditie. Vergeet daarnaast ook niet regelmatig uw ogen te laten opmeten, want als uw sterkte is veranderd dan voldoet uw huidige bril niet meer optimaal.

Bescherm ook uw ogen

Een flesje zonnebrandmiddel gaat in de zomermaanden vaak mee op pad. Bescherm ook uw ogen tegen de zon met een …

Lees meer

Ontspannen aan het werk

Na een dag achter de computer weleens last van een pijnlijke nek of rug? Het klinkt misschien gek, maar …

Lees meer

Het belang van een bril

Steeds meer kinderen ontwikkelen op jonge leeftijd een vorm van myopie, ofwel bijziendheid. Door dit te corrigeren met de …

Lees meer