Hoe gezond zijn uw ogen?

Voor ons hebben uw ogen geen enkel geheim. Wij kunnen dus met zekerheid zeggen dat uw zicht bij ons in goede handen is. Om het meest comfortabele en optimale zicht te garanderen, is het aan te raden uw ogen regelmatig te laten controleren. Klachten zoals bijvoorbeeld vermoeide, droge en/of rode ogen komen helaas maar al te vaak voor. Laat daarom gratis uw ogen meten tijdens onze Oogmeetweken.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u al een bril of contactlenzen heeft. Om er zeker van te zijn dat uw kijkoplossing nog optimaal is, adviseren wij u ook om regelmatig uw ogen te laten nakijken. Dit is ook mogelijk als u uw bril bij een andere opticien aangeschaft heeft en/of niet helemaal tevreden bent. Wij kunnen u ook adviseren of uw bril nog geschikt is voor uw dagelijkse bezigheden, denk bijvoorbeeld aan een beeldschermbril.

Ook als u geen last van uw ogen heeft, is het verstandig om een preventieve oogcheck te laten doen. Vaak zijn klachten als hoofdpijn, nek en rugklachten en/of vermoeidheid ook te wijten aan niet optimaal of oncomfortabel zicht en kunnen dit voorboden zijn voor andere oogproblemen. Omdat nu, in het najaar, de dagen korter en de nachten langer worden, gaat u ook meer gebruik maken van kunstlicht. Hierdoor kunt u ook gaan merken dat u minder scherp ziet. In dat geval is het ook raadzaam om eens langs te komen voor een oogcheck. Tijdens onze oogonderzoeken beoordelen wij, naast de scherpte, ook de gezondheid van uw ogen.

Om de oorzaak van uw oogproblemen vroegtijdig op te sporen of na te kijken of uw kijkoplossing nog optimaal is voor u, kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Maar tijdens onze Oogmeetweken van 8 tot en met 31 oktober 2019, controleren wij gratis de gezichtsscherpte van uw ogen. Maakt u ook een afspraak? Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend.

Bezoek aan de opticien essentieel?

Herkent u het ook? Constant uw telefoon op armlengte afstand houden, ‘koeienletters’ op uw smartphone instellen en vermoeide ogen …

Lees meer

Terugblikken en vooruit kijken

Al 25 jaar ben ik, Matthijs Bunt, trots op de mooiste monturen en beste glazen die ik lever. Vandaag …

Lees meer

Mondkapjes en beslagen brillenglazen.

Omdat een mondkapje de ruimte tussen uw mond en neus afsluit, gaat de adem naar boven richting de brillenglazen. …

Lees meer