Heeft mijn kind een bril nodig?

De kinderen gaan weer terug naar school. Waar vroeger alles op een krijtbord werd genoteerd, kijken kinderen nu veelal tijdens elke les naar een scherm. Ook na schooltijd kijken kinderogen veelal naar schermpjes van telefoons en iPads. Hoe komt u er tijdig achter of uw kind een bril nodig heeft? Hier geven we een aantal tips.

Klaagt uw kind na een lange dag op school over hoofdpijn of andere zicht gerelateerde klachten? Denk hierbij aan droge ogen, brandende ogen, wrijven in de ogen of knijpen van de oogleden. Aanhoudende klachten als deze kunnen een teken zijn van de behoefte aan een hulpmiddel voor de ogen. Ook minder voor de hand liggende aanwijzingen zijn: loensen, vaker struikelen of een verminderde zin in het lezen van boeken. Een ander opvallend signaal is wanneer uw kind ook dichter bij de tv kruipt om een favoriete tv-programma te zien!

Slechte cijfers op school kunnen ook een indicatie zijn van oogklachten. Uw kind kan zich bijvoorbeeld niet goed concentreren en heeft veel moeite gekregen met schrijven, lezen en/of leren. Waar u in de eerste instantie wellicht aan een andere reden denkt voor de mindere cijfers, kan het dus zomaar zijn dat uw kind minder goed is gaan zien. Kinderen weten in sommige gevallen zelf niet dat hun ogen niet goed functioneren of weten dit niet goed onder woorden te brengen. Neem daarom ook minder conventionele redenen voor slechte schoolprestaties mee, zoals achteruitgang van het zicht.

Neem de klachten van uw kind dus altijd serieus en onderneem actie. Twijfelt u over het zicht van uw kind? Wij nemen een oogmeting af en voorzien u van een goed advies. Zo heeft u gelijk duidelijkheid over de stand van de ogen van uw kind.

Tips voor de beste zonnebril!

Voor veel mensen is een zonnebril een uiting van stijl en een versterking van de persoonlijkheid. Voor opticiens is …

Lees meer

Waarom een aparte sportbril?

Jammer genoeg wordt het belang van een goede sportbril vaak onderschat. Een sportbril heeft namelijk meerdere voordelen die zorgen …

Lees meer

Een second opinion kan uw zicht verbeteren!

Het kan zijn dat u na aanschaf van uw nieuwe bril of contactlenzen nog steeds last houdt van onscherp zicht, …

Lees meer