Goed zien hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat een zelfstandige opticien duur is; een verkeerde veronderstelling. In veel situaties is het bezoeken van een gediplomeerde, zelfstandige opticien een slimme keuze.

Een tijdje geleden kwam er een man bij mij in de winkel. Nadat ik vroeg hem of ik hem kon helpen zei hij: ‘Die brillen hier zijn zeker wel prijzig.’ Ik vond het lovenswaardig dat hij dit eerlijk aan mij vroeg. Vaak hebben mensen deze aanname, maar spreken die niet uit in mijn bijzijn. ‘Het ligt eraan hoe u dat bekijkt’, antwoordde ik hem naar waarheid. ‘Ik heb in mijn winkel monturen in verschillende prijsklassen, ook de kostbare exemplaren. Maar u koopt bij mij ook een montuur tegen een klein prijsje. En dan wel met een goede kwaliteit’, voegde ik er met nadruk aan toe. ‘Zit daar dan veel verschil in?’ vroeg hij. ‘Absoluut’, zei ik.

‘Als u bij mij een bril koopt, dan garandeer ik een goede kwaliteit, zowel qua montuur als de glazen. En dat verschil merkt u. Een bril van goede kwaliteit gaat langer mee en blijkt uiteindelijk vaak een voordeligere keuze te zijn. Het montuur voelt altijd comfortabel aan en moet perfect aansluiten. Als deskundige let ik hier speciaal op. Een oogmeting door een gediplomeerde opticien wordt zeer nauwkeurig uitgevoerd. U kunt ervan op aan dat de juiste sterkte in uw brillenglazen wordt geslepen.’

De man is inmiddels een vaste klant van me en nog altijd zeer tevreden met zijn bril. Ook heeft hij een goede zonnebril aangeschaft. Deze moet eveneens mooi aansluiten en voorzien zijn van de juiste glazen, zodat de bril optimale UV-bescherming biedt.

Een goed aansluitende zonnebril kan ook helpen bij hooikoortsklachten en geeft stuifmeel geen kans om bij uw ogen te komen. Daarnaast kunt u bij de apotheek oogdruppels vinden die uw ogen extra beschermen. Wrijf zo weinig mogelijk in uw ogen, leg bij klachten ook eens een koud washandje op uw ogen en houd de pollenradar in de gaten. Zo bent u altijd voorbereid. Deze tips van uw opticien kosten u overigens niets.

U merkt het verschil

Wanneer u toe bent aan een nieuwe bril of zonnebril, ga dan voor een goede merkbril. Deze verdienen zichzelf dubbel …

Lees meer

Betere focus, ontspannen zicht

In de wereld van vandaag zijn onze digitale apparaten gewoonweg onmisbaar geworden. Maar laten we eerlijk zijn, onze arme ogen …

Lees meer

Staar uzelf niet blind

Staar (cataract) is een vertroebeling van de ooglens waardoor uw zicht minder scherp wordt. Zonder behandeling kan dit tot …

Lees meer