Een scherpe blik met maandlenzen

Maandlenzen zijn een populaire keuze op het gebied van contactlenzen. Graag vertel ik u waarom.

In de wereld van optiek en oogzorg, zijn zachte lenzen een revolutie geweest. Deze lenzen, gemaakt van wateropnemend materiaal, bieden een ongeëvenaard comfort en gemak voor mensen die hun zicht willen verbeteren zonder gedoe met een bril. Het geheim van de zachtheid zit hem in het absorberen van water of traanvocht, waardoor de lenzen zacht en soepel worden.

Het grootste voordeel van zachte lenzen is dat ze razendsnel wennen, en voordat u het weet, voelen ze als een natuurlijk deel van uw ogen. U kunt ze gemakkelijk afwisselen met een bril, de stofgevoeligheid is laag en de lens zal zelden verschuiven of uitvallen. Vanwege deze eigenschappen zijn deze lenzen bijzonder geschikt voor contactsporten, zoals bijvoorbeeld judo of boksen, en voor balsporten.

Maandlenzen zijn een stuk voordeliger en duurzamer dan daglenzen. Vandaar ook dat maandlenzen zo populair zijn. Ze hebben alle kwaliteiten van een zachte contactlens, en zijn prijstechnisch interessant. Daarnaast zijn maandlenzen milieuvriendelijker, want u hoeft niet dagelijks een verpakking weg te gooien.
Toch zijn er enkele nadelen. Het wateropnemende materiaal van zachte lenzen trekt niet alleen traanvocht aan, maar ook andere stoffen, zoals vetten en eiwitten, waardoor ze sneller vuil worden. Dit vochtige karakter kan ook bacteriegroei bevorderen, dus dagelijkse reiniging is een must. Regelmatige halfjaarlijkse controle is essentieel om ontstekingen te voorkomen. Maandlenzen bieden overdag comfort en worden ’s nachts opgeborgen in bewaarvloeistof. Ze drijven als het ware op uw oogtraanvocht, waardoor u ze minder snel verliest dan harde lenzen. Maar vergeet niet: ze vragen om aandacht en hygiëne om infecties te voorkomen. Het gemak, comfort en de goede prijs/prestatie verhouding maken ze echter tot een geliefde keuze.

U merkt het verschil

Wanneer u toe bent aan een nieuwe bril of zonnebril, ga dan voor een goede merkbril. Deze verdienen zichzelf dubbel …

Lees meer

Goed zien hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat een zelfstandige opticien duur is; een verkeerde veronderstelling. In veel situaties is het bezoeken van …

Lees meer

Betere focus, ontspannen zicht

In de wereld van vandaag zijn onze digitale apparaten gewoonweg onmisbaar geworden. Maar laten we eerlijk zijn, onze arme ogen …

Lees meer