Een scherpe blik met maandlenzen

Maandlenzen zijn een populaire keuze op het gebied van contactlenzen. Graag vertel ik u waarom.

In de wereld van optiek en oogzorg, zijn zachte lenzen een revolutie geweest. Deze lenzen, gemaakt van wateropnemend materiaal, bieden een ongeëvenaard comfort en gemak voor mensen die hun zicht willen verbeteren zonder gedoe met een bril. Het geheim van de zachtheid zit hem in het absorberen van water of traanvocht, waardoor de lenzen zacht en soepel worden.

Het grootste voordeel van zachte lenzen is dat ze razendsnel wennen, en voordat u het weet, voelen ze als een natuurlijk deel van uw ogen. U kunt ze gemakkelijk afwisselen met een bril, de stofgevoeligheid is laag en de lens zal zelden verschuiven of uitvallen. Vanwege deze eigenschappen zijn deze lenzen bijzonder geschikt voor contactsporten, zoals bijvoorbeeld judo of boksen, en voor balsporten.

Maandlenzen zijn een stuk voordeliger en duurzamer dan daglenzen. Vandaar ook dat maandlenzen zo populair zijn. Ze hebben alle kwaliteiten van een zachte contactlens, en zijn prijstechnisch interessant. Daarnaast zijn maandlenzen milieuvriendelijker, want u hoeft niet dagelijks een verpakking weg te gooien.
Toch zijn er enkele nadelen. Het wateropnemende materiaal van zachte lenzen trekt niet alleen traanvocht aan, maar ook andere stoffen, zoals vetten en eiwitten, waardoor ze sneller vuil worden. Dit vochtige karakter kan ook bacteriegroei bevorderen, dus dagelijkse reiniging is een must. Regelmatige halfjaarlijkse controle is essentieel om ontstekingen te voorkomen. Maandlenzen bieden overdag comfort en worden ’s nachts opgeborgen in bewaarvloeistof. Ze drijven als het ware op uw oogtraanvocht, waardoor u ze minder snel verliest dan harde lenzen. Maar vergeet niet: ze vragen om aandacht en hygiëne om infecties te voorkomen. Het gemak, comfort en de goede prijs/prestatie verhouding maken ze echter tot een geliefde keuze.

Staar uzelf niet blind

Staar (cataract) is een vertroebeling van de ooglens waardoor uw zicht minder scherp wordt. Zonder behandeling kan dit tot …

Lees meer

De perfecte bril

Het uitzoeken van een nieuwe bril is niet altijd even gemakkelijk. Ik help u graag op weg om de …

Lees meer

Welk glas wilt u?

Bij het uitzoeken van een nieuwe bril kan het juiste glas veel verschil maken. Ik zet de mogelijkheden voor …

Lees meer