Bescherm uw ogen tegen de zon

De zomer staat voor de deur! Als de zon hevig schijnt, smeren we onze huid vanzelfsprekend in met zonnebrandcrème. Maar wist u dat uw ogen ook bescherming nodig hebben? Uit studies is gebleken dat UV-straling (ultraviolet straling) één van de redenen is dat ons zicht achteruit gaat, naarmate we ouder worden. In 20% van de gevallen kan blootstelling aan de zon zelfs leiden tot ernstige oogaandoeningen, zoals staar.

De kracht van de zon is gedurende dag vaak het grootst tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Denk maar eens aan de hete middagzon in de zomer! Echter lopen uw ogen het meeste gevaar op beschadiging halverwege de morgen en namiddag. De weerkaatsing van de zon, door zand, water en zelfs door sneeuw, zorgt voor extra blootstelling aan zonlicht. Zelfs op een onbewolkte dag kan UV-straling uw ogen nog beschadigen. Dit is dan ook de reden dat alle brillenglazen, zonneglazen en contactlenzen van opticiens voorzien zijn van ultraviolette bescherming.

Om uw zicht wanneer de zon schijnt nog comfortabeler te maken, kunt u kiezen voor gepolariseerde glazen. Met deze brillenglazen ervaart u minder schittering van bijvoorbeeld de weerkaatsing van de zon in het water of op een nat wegdek. Daarnaast zorgen de glazen voor een hoger contrast en een duidelijkere kleurwaarneming. De gepolariseerde glazen geven een maximaal kijkcomfort en minder vermoeidheid in de ogen door de extra filter. Kortom een perfecte keus wanneer u uw ogen wilt beschermen tegen hinderlijke lichtinval van de zon.

Wilt u meer informatie over hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV-straling? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. U bent van harte welkom in onze winkel voor een vrijblijvend advies!

U merkt het verschil

Wanneer u toe bent aan een nieuwe bril of zonnebril, ga dan voor een goede merkbril. Deze verdienen zichzelf dubbel …

Lees meer

Goed zien hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat een zelfstandige opticien duur is; een verkeerde veronderstelling. In veel situaties is het bezoeken van …

Lees meer

Betere focus, ontspannen zicht

In de wereld van vandaag zijn onze digitale apparaten gewoonweg onmisbaar geworden. Maar laten we eerlijk zijn, onze arme ogen …

Lees meer