Bescherm ook uw ogen

Een flesje zonnebrandmiddel gaat in de zomermaanden vaak mee op pad. Bescherm ook uw ogen tegen de zon met een goede zonnebril.

Vaak denkt u er wel aan, wanneer u last hebt van de zon. U knijpt uw ogen dicht en denkt: ‘O ja, mijn zonnebril!’ Maar als u dan al onderweg bent, blijft u door spleetjes turen en is de kans groot dat hoofdpijn de kop opsteekt. Altijd meenemen dus, die zonnebril. Want, nog belangrijker; de schadelijke UV-straling van de zon kan blijvende oogbeschadiging veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige oogaandoeningen en dat wilt u toch voorkomen?

Er is veel aanbod in zonnebrillen, maar ze zijn niet allemaal even geschikt als bescherming. Een goede zonnebril heeft voldoende UV-filters en is passend bij uw ogen en gezicht, zodat de zon ook niet via de zijkant binnenwipt. Bijkomend voordeel: een zonnebril is hét accessoire voor de zomer. Diverse merken ontwerpen collecties zonnebrillen met modellen in uiteenlopende vormen, kleuren en stijlen. U kiest de uitstraling die u wilt: stijlvol, elegant, exclusief, sportief, retro, of een fraaie combinatie hiervan. De bekende en minder bekende labels hebben allemaal hun eigen verhaal, waarover ik u uiteraard alles kan vertellen. Samen met u kijk ik welk montuur goed bij uw gezicht aansluit.

Ook kan ik u adviseren over de vele opties die u hebt wat betreft de glazen van uw zonnebril. Zo geeft polariserend glas veel minder schitteringen, wat handig is als u de bril vaak draagt op of bij het water. U kunt kiezen voor een hippe spiegelcoating en welke tint uw zonneglas moet zijn. Dat hangt volledig af van uw smaak, maar de kleuren hebben ook een functie. Draagt u de bril vaak in de auto, dan bent u gebaat bij goed contrast. Als u uw zonnebril op sterkte laat maken, is uw zicht gegarandeerd scherp. Zelfs een multifocaal glas is mogelijk in uw zonnebril. Daarmee geniet u van het uitzicht terwijl u tegelijkertijd rustig een drankje bestelt op het terras. En dat alles met de juiste bescherming. Laat maar komen hoor, die zomer.

Wees lief voor uw bril

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw bril, onderhoudt u deze op de juiste manier. Ik geef …

Lees meer

Ontspannen aan het werk

Na een dag achter de computer weleens last van een pijnlijke nek of rug? Het klinkt misschien gek, maar …

Lees meer

Het belang van een bril

Steeds meer kinderen ontwikkelen op jonge leeftijd een vorm van myopie, ofwel bijziendheid. Door dit te corrigeren met de …

Lees meer