Alles over glazen

WAARUIT BESTAAT EEN BRILLENGLAS?

Een brillenglas bestaat uit drie componenten:

Glasdesign - Het glas wordt ontworpen naar de persoonlijke behoeften van de drager, bijvoorbeeld glazen voor bijziendheid of verziendheid. Opties voor design zijn bijvoorbeeld leesglazen, bifocale, trifocale en progressieve glazen en computerglazen.

Materiaal - De look, het gewicht en de slagvastheid van uw bril hangt af van het materiaal (bijvoorbeeld plastic of glas) waar uw brillenglas van gemaakt is.

Coating - De eigenschappen van het brillenglas hangen af van de afwerkingslagen die zijn toegepast op het brillenglas. Opties zijn bijvoorbeeld meekleurend, polariserend, ontspiegeld, kraswerend en vlekwerend, en coatings die stof of water afstoten en condens tegengaan.

Enkelvoudige brillenglazen
Dit zijn zijn brillenglazen waarmee men of veraf, of dichtbij goed kan zien.

Multifocale brillenglazen
Ook wel varifocale of varifocus-brillenglazen genoemd. Dit zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien. Een multifocaal glas heeft, in tegenstelling tot een bifocaal glas, geen abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het verafgedeelte. Multifocale glazen kenmerken zich door een van boven naar beneden geleidelijk toenemende sterkte. De sterkte aan de bovenzijde van het glas is die voor veraf zien en is aan de onderzijde die voor lezen.